Paardenrace – online energizer

Even in beweging komen en ontspannen met deze sportieve online energizer.

 • doel: energizer
 • tijd nodig: 5 minuten
 • minimum aantal deelnemers: 2
 • maximaal aantal deelnemers: –

Voorbereiding

Houd een overzicht met de uitvoering stap voor stap bij de hand.

Uitvoering stap voor stap

 • We gaan samen een paardenrace nabootsen. Beeld je in dat je een jockey bent, op een renpaard zit en meedoet aan een paardenrace. Ik zal aangeven hoe de race verloopt.
 • Zet allemaal je microfoon aan.
 • De race start. De paarden zijn onderweg: klop met je handen op je bovenbenen.
 • De paarden gaan door de waterbak: beweeg je wijsvinger horizontaal tussen je lippen maak er een geluid bij.
 • Bocht naar links: iedereen leunt naar links.
 • Bocht naar rechts: iedereen leunt naar rechts.
 • Voor de tribune: iedereen doet de wave!
 • Voer het tempo steeds verder op.

Tip

Ben je met een grote groep? Bijvoorbeeld meer dan 8 deelnemers? Nodig dan 8 deelnemers van de groep uit om de microfoon aan te laten staan. De rest laat de microfoon uit. Zo krijg je de beleving van de paardenrace mee, zonder dat het geluid ontspoort.

Achtergrond

Een van de uitdagingen bij online meetings is het behoud van focus, zodat iedereen zijn aandacht erbij kan houden. Online communiceren kost ons meer energie. Als je lange tijd achter elkaar online meetings hebt, verslapt de aandacht makkelijk. Met een energizer zorg je even voor ontspanning.

In een online meeting kan het ook lastiger zijn om een gevoel van gezamenlijkheid te krijgen. Om verbinding te krijgen met elkaar. Door deze energizer te doen, creëer je een gezamenlijke beleving. En daar pluk je in het vervolg van je online meeting dan weer de vruchten van.

Ja, maar kan ik dit nu wel doen met mijn groep?
Een veel gestelde vraag bij energizers. Natuurlijk, een energizer moet altijd passend zijn. Als ontspanning en even samen lachen niet op zijn plaats is, ga je deze energizer niet doen. Dat kun je zelf het beste inschatten. In alle andere gevallen: verleid je deelnemers om even los te komen zodat je dadelijk weer met energie kunt focussen op de inhoud. Hoe efficiënt is dat?

Trainingen

In de training Online Bijeenkomsten Faciliteren leer je in 3 live online sessies van 2 uur hoe je met de juiste online tools, faciliteertechnieken en workshopontwerp zorgt voor focus, verbinding en verdieping in jouw online workshop, brainstorm of teamsessie.

Je hebt ervaring met het geven van face-to-face trainingen. Maar nu je deze online geeft, heb je te maken met nieuwe uitdagingen. Hoe bouw ik de training op? Wat zijn effectieve online werkvormen? Hoe hou ik het interactief? In de training Online Trainingen Geven delen we in 3 sessies van 2 uur tips en tricks en werk je stap voor stap aan jouw eigen online training.

In de training Slim Online Overleggen leer je in 1 uur (!) aan de hand van 7 compacte videolessen hoe je met een goede structuur en passende werkvormen gedeeld eigenaarschap en echte betrokkenheid creëert in jouw online vergadering of overleg.

Contact

Heb je vragen over onze trainingen, een in-company programma of over het laten begeleiden van een bijeenkomst? Neem dan gerust contact met ons op.

Speak Your Mind

*