Online Trainingen Geven

In 3 sessies van 2 uur leer je hoe je met plezier en gemak online trainingen geeft.

Het geheim van een succesvolle online training

De training is opgebouwd rondom de vier succesfactoren voor online trainingen:

 1. De basis is op orde
 2. Leren binnen én buiten de live online training
 3. Interactie met online werkvormen en tools
 4. Focus en verbinding tijdens de live online training

De basis is op orde

Volwassenen zijn kritische deelnemers. Je moet ze ervan overtuigen dat het zinvol, de moeite waard is om aandacht en tijd te besteden aan de training. Mensen haken online makkelijker af. Dit kun je voorkomen door je (nogmaals) goed te verdiepen in het doel en de behoefte van de deelnemers. We reiken hiervoor een handige template aan.

Leren binnen én buiten de live online training

Een programma van een face-to-face training kun je niet één op één omzetten naar een live online trainingssessie. Online sessies zijn intensief, dus verplaats wat niet in een sessie hoeft naar buiten de sessie.

Interactie met online werkvormen en tools

Maak de training interactief met online werkvormen, ice-breakers en oefeningen. In de training krijg je hiervoor inspiratie. We demonstreren en oefenen diverse online werkvormen en tools voor zowel kennis- als gedragstrainingen.

Focus en verbinding tijdens de live online training

Deelnemen aan een online sessie kost vaak meer energie. En deelnemers zijn makkelijk afgeleid. Hoe komt dat en wat kun jij als trainer daar tijdens de sessie aan doen? Hoe hou je de aandacht van de deelnemers vast? En hoe hou je ze gemotiveerd? Hoe zorg je voor verbinding? Online communicatie maakt de afstand groter. Maar met bepaalde technieken kun je de afstand wel verkleinen.

Programma

Het programma bestaat uit 3 live online sessies van 2 uur met maximaal 8 deelnemers. Je werkt in het programma aan het ontwerp van jouw eigen online training.

Deel 1: Focus, verbinding en motivatie

 • Tips en tricks voor focus en verbinding
 • Groepsdynamica in online trainingen
 • De basis van jouw online training

Deel 2: Programma ontwerp, online werkvormen & tools

 • Leren binnen én buiten de live online training
 • Opbouw programma live online training
 • Online werkvormen en tools

Deel 3: De praktijk

 • Vraag en antwoord
 • Ruimte voor sparren en oefenen

Je ontvangt praktische templates, checklists en een e-boek online werkvormen voor trainingen.

We besteden aandacht aan het gebruik online tools. Het is echter geen zogenaamde ‘knoppen-training’, waarin je alles leert over het bedienen van een bepaalde tool.

Of je nu werkt met bijvoorbeeld MS TeamsZoom, of Webex. Er is online vaak meer mogelijk dan je denkt.

Resultaat

Na afloop van de training weet je hoe je online trainingen ontwerpt en begeleidt, heb je inspiratie opgedaan door met de trainer en de andere deelnemers te oefenen en kun je dus met meer gemak online training geven.

Voor wie?

Voor trainers, docenten en coaches die willen leren hoe ze het beste een online trainingen kunnen geven voor volwassen. Voor professionals met trainen als 1e beroep en voor professionals die intern trainingen, cursussen of masterclasses geven.

Reacties van deelnemers

“Veel praktische tips ontvangen!”

“Mooi om te zien hoe de trainer de technieken ook zelf toepast.”

“De online werkvormen hebben mij geïnspireerd. En ik weet dat ik op de goede weg ben nu. Dat maakt dat ik nu met meer vertrouwen ook online ‘voor de groep sta’.”

“Ik zag eerlijk gezegd op tegen het gedoe met tools. Maar weet nu beter hoe ik hier mee om kan gaan. Eenvoudig houden, oefenen en kalm blijven.”

Wat onze aanpak uniek maakt is….

 • Wij geven deze training aan groepen van 6-8 mensen: kleine groepen dus zeer interactief.
 • Wij bieden een compleet overzicht van alle aspecten die ertoe doen tijdens het geven van online trainingen. Op een zeer praktische manier bieden wij onderbouwing vanuit instructional design, leertheorieën en -modellen, cognitieve en sociale psychologie.
 • Het hebben van de mogelijkheid om vragen te stellen en te oefenen is een essentieel onderdeel van de training waardoor je meteen toepast wat je hebt geleerd.
 • Wij zijn als bureau ruim 12,5 jaar experts in het vormgeven van interactie en hebben zeer veel ervaring met het ontwerpen en geven van interactie en trainingen offline en online.
 • De trainer bepaalt het succes: deze training wordt gegeven door Annet Noordik of Yvonne Lemmens, eigenaar/partner bij Hartelijk Gefaciliteerd.

Open inschrijving en in-company

We bieden de training Online Trainingen Geven via open inschrijving en in-company aan. Voor in-company programma’s is maatwerk mogelijk. Neem hierover telefonisch, per mail of schriftelijk contact met ons op.

De open inschrijving geven wij met Zoom.

Voor in-company trajecten kunnen wij de training ook in MS Teams of Webex geven.

Deelnamekosten, trainingsdata en inschrijven

Klik hier voor een overzicht van onze prijzen
Klik hier voor het overzicht van data en om je in te schrijven

Ervaringen van cursisten

Lees hier meer ervaringen van cursisten op de onafhankelijke website www.springest.nl

Klik hieronder op de widget van Springest om de ervaringen van (oud) deelnemers te lezen. Ook kunt u hier uw eigen ervaring delen.