Training Online en Hybride Bijeenkomsten Faciliteren

In deze praktische training leer je hoe je online en hybride bijeenkomsten faciliteert met energie en resultaat.

Hoe hou je de aandacht van een ieder vast bij een online of hybride bijeenkomst? Hoe faciliteer je interactie in een online of hybride setting? Do’s en dont’s, handige checklists, templates, praktische werkvormen en je vertrouwd gaan voelen met online tooling is wat deze training jou biedt.

De belangrijkste uitdagingen in online en hybride bijeenkomsten zijn focus, verbinding en diepgang. Behoud van focus, zodat iedereen op een prettige manier de aandacht erbij kan houden. Verbinding zodat iedereen zich betrokken voelt en zich eigenaar voelt van het proces en resultaat. En diepgang  zodat het goede gesprek met concrete en gedragen resultaten ook online tot stand komt.

Hoe krijg je focus, verbinding en diepgang in online en hybride bijeenkomsten?

Met de inzet van de juiste tools, faciliteertechnieken, online werkvormen en de juiste programma opbouw maak je van jouw online en/of hybride bijeenkomst een succes.

Inhoud van de training

Tijdens de training werk je aan het ontwerp van jouw eigen interactieve sessie, meeting of workshop. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

 1. Wat is de impact van een online en/of hybride bijeenkomst op mijn ontwerp?
 2. Hoe ontwerp ik een goede, interactieve bijeenkomst als onderdeel van wellicht een groter geheel (project of verandertraject).
 3. Hoe zorg ik ervoor dat ik gedeeld eigenaarschap creëer voor, tijdens en na een bijeenkomst?
 4. Welke tools en interactieve werkvormen kan ik inzetten?
 5. Hoe blijf ik in mijn kracht bij een groep (presence)?
 6. Hoe ga ik om met lastige situaties en groepsdynamica?

Templates en checklists

In de loop van ruim 15 jaar training geven hebben wij onze kennis en ervaring gebundeld in een aantal handige checklists, templates, e-boeken, artikelen en ons eigen boek Hartelijk Gefaciliteerd.

 • Een e-boek met werkvormen voor online en hybride bijeenkomsten
 • De workshopverkenning, om een goed ontwerp te kunnen maken
 • Diverse hand-outs met tips, do’s en dont’s
 • De template voor een draaiboek van een online workshop.
 • Optioneel: ons boek Hartelijk Gefaciliteerd – Interactief Veranderen in de Praktijk

Afhankelijk van het instapniveau en de leerbehoeften van de deelnemers stellen wij het programma samen en wordt in overleg bepaald uit hoeveel modules deze training zal bestaan, en wordt de wijze van training geven, online of op lokatie of een combinatie hiervan besproken.

Neem voor een verdere oriëntatie op deze training telefonisch, per mail of schriftelijk contact met ons op.

Resultaat

Dankzij de training Online en Hybride Bijeenkomsten Faciliteren raak je vertrouwd met het faciliteren van online én face-to-face interactie of een combinatie van beiden. Je krijgt praktische tips over hoe je opstart, brainstormt, perspectieven deelt, besluiten neemt, etc. Zodat jij elk type bijeenkomst (beter) kunt faciliteren en de groep begeleidt met energie naar resultaat.

Voor wie?

Voor (beleids/lean/scrum/hr/communicatie)adviseurs, projectleiders, trainers, teamleiders en managers en iedereen die met groepen werkt waarbij draagvlak en betrokkenheid en input ophalen voorwaarden zijn voor het slagen van de samenwerking. Deze training is voor hen die willen leren hoe ze het beste (een) bijeenkomst(en) met energie en resultaat kunnen voorbereiden en begeleiden.

Reacties van deelnemers

“Ik krijg er nu  zin in om mijn workshops online te gaan houden. De training heeft mij echt over een drempel heen geholpen.”

“Ik weet nu wat er komt kijken bij een hybride setting en waar ik rekening mee moet houden”

“Je ziet hoe de trainer de technieken zelf toepast. Op deze manier merk je wat de impact hiervan is. Dit maakt dat de training prettig is om te volgen en dat ik gemotiveerd ben om het zelf toe te passen.”

“Hoewel ik het handig vind om nu een overzicht te hebben van de tools voor online meetings, realiseer ik me dat het eigenlijk niet om de tools draait maar om de structuur en het continu werken aan verbinding.”

Wat onze aanpak uniek maakt is….

 • Wij geven deze training aan groepen van MAXIMAAL 8 mensen. Een kleine groep en dus zeer interactief! Het gaat ons om de kwaliteit en interactie, niet om de kwantiteit. Doordat we met kleine groepen werken geeft dit een ontspannen sfeer en is er meer onderling contact. En toch voldoende diversiteit om van elkaar te leren.
 • Een ieder werkt tijdens de training aan de eigen case. We helpen elkaar, sparren en geven tips om het geleerde in de praktijk direct toe te passen
 • Wij bieden een compleet overzicht van alle aspecten die ertoe doen tijdens het online, fysiek en hybride faciliteren van bijeenkomsten. Op een zeer praktische manier bieden wij onderbouwing vanuit de cognitieve en sociale psychologie en de veranderkunde.
 • Wij zijn als bureau ruim 12,5 jaar experts in het vormgeven van interactie en hebben zeer veel ervaring met het ontwerpen van interactie en het geven van trainingen hierin, face-to-face, online en in hybride context.
 • De trainer bepaalt het succes: deze training wordt gegeven door Annet Noordik of Yvonne Lemmens, senior (online) facilitators en eigenaar/partner bij Hartelijk Gefaciliteerd.

Verbeter de interactie, co-creatie, goede samenwerking en echt eigenaarschap in overleggen, bijeenkomsten en projecten. Waarbij je rekening houdt met de vorm waarin dit plaats vindt (online, hybride of face-to-face).

Partner in professionaisering

Wij zijn de partner van vele grote organisaties in het professionaliseren van de vaardigheden als het gaat om interactief samenwerken met groepen rondom complexe vraagstukken. Praat en spar verder met ons en neem telefonisch, per mail of via onderstaand formulier contact met ons op. Dan hebben we een verkennend gesprek om met elkaar te onderzoeken wat wij voor jullie zouden kunnen betekenen.

Ervaringen van cursisten

Lees hier meer ervaringen van cursisten op de onafhankelijke website www.springest.nl

Klik hieronder op de widget van Springest om de ervaringen van (oud) deelnemers te lezen. Ook kunt u hier uw eigen ervaring delen.