Online Bijeenkomsten Faciliteren

In 3 sessies van 2 uur leer je hoe je online bijeenkomsten faciliteert met energie en resultaat.

De belangrijkste uitdagingen in online bijeenkomsten zijn focus, verbinding en diepgang. Behoud van focus, zodat iedereen op een prettige manier de aandacht erbij kan houden. Verbinding zodat iedereen zich betrokken voelt en zich eigenaar voelt van het proces en resultaat. En diepgang  zodat het goede gesprek met concrete en gedragen resultaten ook online tot stand komt.

Hoe krijg je focus, verbinding en diepgang in online bijeenkomsten?

Met de inzet van de juiste tools, faciliteertechnieken, online werkvormen en de juiste programma opbouw maak je van jouw online bijeenkomst een succes.

Of je nu werkt met bijvoorbeeld MS Teams of Zoom, er is online vaak meer mogelijk dan je denkt.

Programma

Het programma bestaat uit 3 live online sessies van 2 uur met maximaal 8 deelnemers. Je werkt in het programma aan het ontwerp van jouw eigen workshop.

 1. De impact van online en groepsdynamica, 2 uur
 2. Ontwerp, werkvormen en tools, 2 uur
 3. Ruimte voor vraag en antwoord en oefenen, 2 uur

We bieden de training Online Bijeenkomsten Faciliteren via open inschrijving en in-company aan. Voor in-company programma’s is maatwerk mogelijk. Neem hierover telefonisch, per mail of schriftelijk contact met ons op.

Inhoud van de training

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is de impact van online?
 • Hoe zorg je voor focus, verbinding en diepgang?
 • Hoe zorg je ervoor dat deelnemers zich betrokken voelen?
 • Hoe krijg je meer en betere interactie?
 • Welke werkvormen lenen zich goed voor online bijeenkomsten?
 • Welke energizers kun je online inzetten?
 • Waar moet je rekening mee houden in de opbouw van je sessie?
 • Wat is de maximale duur en maximale groepsgrootte?
 • Welke tools zijn handig om te gebruiken?
 • Hoe signaleer je groepsdynamiek in een online sessie?

Daarbij ontvang je:

 • Een e-boek met online werkvormen
 • De checklist voor online bijeenkomsten
 • De template voor een draaiboek van een online workshop.

Resultaat

Dankzij de training Online Bijeenkomsten Faciliteren raak je vertrouwd met het faciliteren van online interactie. Je krijgt praktische tips over hoe je online opstart, brainstormt, perspectieven deelt, besluiten neemt, etc. Zodat jij er helemaal klaar voor bent om online bijeenkomsten te faciliteren, met energie en resultaat.

Voorbeeld van een online energizer tijdens de training.

 

Voor wie?

Voor (beleids/lean/scrum)adviseurs, projectleiders, trainers, teamleiders en managers die willen leren hoe ze het beste een online bijeenkomst met energie en resultaat kunnen voorbereiden en begeleiden.

Reacties van deelnemers

“Ik krijg er nu  zin in om mijn workshops online te gaan houden. De training heeft mij echt over een drempel heen geholpen.”

“Je ziet hoe de trainer de technieken zelf toepast. Op deze manier merk je wat de impact hiervan is. Dit maakt dat de training prettig is om te volgen en dat ik gemotiveerd ben om het zelf toe te passen.”

“Hoewel ik het handig vind om nu een overzicht te hebben van de tools voor online meetings, realiseer ik me dat het eigenlijk niet om de tools draait maar om de structuur en het continu werken aan verbinding.”

Wat onze aanpak uniek maakt is….

 • Wij geven deze training aan groepen van 6-8 mensen: kleine groepen dus zeer interactief.
 • Wij bieden een compleet overzicht van alle aspecten die ertoe doen tijdens het online faciliteren van bijeenkomsten. Op een zeer praktische manier bieden wij onderbouwing vanuit de cognitieve en sociale psychologie.
 • Het hebben van de mogelijkheid om vragen te stellen en te oefenen is een essentieel onderdeel van de training waardoor je meteen toepast wat je hebt geleerd.
 • Wij zijn als bureau ruim 12,5 jaar experts in het vormgeven van interactie en hebben zeer veel ervaring met het ontwerpen van interactie en het geven van trainingen hierin, offline en online.
 • De trainer bepaalt het succes: deze training wordt gegeven door Annet Noordik of Yvonne Lemmens, eigenaar/partner bij Hartelijk Gefaciliteerd.

Verbeter de interactie, co-creatie, goede samenwerking en echt eigenaarschap in overleggen, bijeenkomsten en projecten. Ook online!

Deelnamekosten, trainingsdata en inschrijven

Klik hier voor een overzicht van onze prijzen
Klik hier voor het overzicht van data en om je in te schrijven

Ervaringen van cursisten

Lees hier meer ervaringen van cursisten op de onafhankelijke website www.springest.nl

Klik hieronder op de widget van Springest om de ervaringen van (oud) deelnemers te lezen. Ook kunt u hier uw eigen ervaring delen.