Training Slimme Online en Hybride Overleggen en Bijeenkomsten

In deze praktische training handige handvatten voor online en hybride overleggen en bijeenkomsten met energie en resultaat.

Een aanpak voor slimme online en hybride overleggen en bijeenkomsten

Het doel van deze trainingen is: Het verbeteren van de interactie, co-creatie, goede samenwerking en echt eigenaarschap in overleggen, bijeenkomsten en projecten. Waarbij je rekening houdt met de vorm waarin dit plaats vindt (online, hybride of face-to-face). Wij leren jou een AANPAK die je op ALLE overleggen en bijeenkomsten, online, fysiek en hybride kunt toe passen!

Hoe hou je de aandacht van een ieder vast bij een online of hybride overleg of bijeenkomst? Hoe faciliteer je interactie in een online of hybride setting? Do’s en dont’s, handige checklists, templates, praktische werkvormen en je vertrouwd gaan voelen met online tooling is wat deze training jou biedt.

Hoe krijg je focus, verbinding en diepgang in online en hybride overleggen en bijeenkomsten?

De belangrijkste uitdagingen bij online en hybride overleggen en bijeenkomsten zijn focus, verbinding en diepgang. Behoud van focus, zodat iedereen op een prettige manier de aandacht erbij kan houden. Verbinding zodat iedereen zich betrokken voelt en zich eigenaar voelt van het proces en resultaat. En diepgang  zodat het goede gesprek met concrete en gedragen resultaten ook online tot stand komt.

Met de inzet van de juiste tools, faciliteertechnieken, online werkvormen en de juiste programma opbouw maak je van jouw online en/of hybride overleg of bijeenkomst een succes.

Inhoud van de training

Tijdens deze training krijg jij concrete tips voor de verbetering van jouw online overleg of bijeenkomst. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

 1. Hoe zorg je ervoor dat iedereen ‘in de boot stapt én blijft’ tijdens jouw online en/of hybride overleg of bijeenkomst?
 2. Hoe creëer je actieve deelname en voorkom je éénrichtingsverkeer?
 3. Hoe zorg je ervoor dat je gedeeld eigenaarschap creëert voor, tijdens en na een overleg of sessie?
 4. Welke tools en interactieve werkvormen kun je inzetten?

Opzet van de training

Deze training geven wij meestal online. Maar een combinatie van online en fysieke bijeenkomsten is ook mogelijk. Of een hybride opzet (een deel van de groep is fysiek aanwezig en een deel online) kan natuurlijk ook. De training is opgebouwd uit 3 live online sessies van 2 uur.

Templates en checklists

In de loop van ruim 15 jaar training geven hebben wij onze kennis en ervaring gebundeld in een aantal handige checklists, templates, e-boeken, artikelen en ons eigen boek Hartelijk Gefaciliteerd. Bij deze training ontvang je de volgende handige naslagwerken:

 • Een e-boek met werkvormen voor online en hybride overleggen en bijeenkomsten
 • Een handige template, om de interactie goed te ontwerpen
 • Diverse hand-outs met tips, do’s en dont’s
 • Een overzicht van aandachtspunten voor hybride overleggen en bijeenkomsten
 • Optioneel: ons boek Hartelijk Gefaciliteerd – Interactief Veranderen in de Praktijk

Afhankelijk van het instapniveau en de leerbehoeften van de deelnemers stellen wij het programma samen en wordt in overleg bepaald uit hoeveel modules deze training zal bestaan, en wordt de wijze van training geven, online of op lokatie of een combinatie hiervan besproken.

Resultaat

Dankzij de training Slimme Online en Hybride Meetings en Bijeenkomsten raak je vertrouwd met het realiseren van online én face-to-face interactie of een combinatie van beiden. Je krijgt praktische tips over hoe je opstart, brainstormt, perspectieven deelt, besluiten neemt, etc. Zodat jij elk type overleg of bijeenkomst (beter) kunt voorzitten of begeleiden en de groep met energie resultaten bereikt.

Voor wie?

Voor teamleiders, projectleiders, (beleids-/lean-/scrum-/hr-/communicatie-)adviseurs managers en iedereen die met groepen werkt. En waarbij draagvlak, betrokkenheid en input ophalen voorwaarden zijn voor het slagen van het overleg of de samenwerking. Deze training is voor hen die willen leren hoe ze het beste een overleg of bijeenkomst met energie en resultaat kunnen voorbereiden en begeleiden.

Reacties van deelnemers

“Ik ben over een drempel heen als het gaat om het realiseren van interactie met mijn team online. Echt leuk!”

“Ik weet nu waarmee ik rekening moet houden tijdens mijn hybride projectmeetings”. 

“De trainer neemt ons continu mee in de interactie. dat is een mooi voorbeeld en maakt de training heel leuk en energiek”. 

“Nooit meer die gorilla op mijn schouder. Nu weet ik hoe ik mensen ‘in de boot krijg en houd’ tijdens mijn teamoverleg. De handige template pas ik hierbij iedere keer weer toe!”

“Tijdens de praktijksessie in twee groepen van 4 was er tijd en ruimte om te oefenen met werkvormen en tools. En allerlei praktische vragen te stellen die mij zekerder maakten voor mijn Keek op de Week met mijn team.”

Wat onze aanpak uniek maakt is….

 • Wij geven deze training aan groepen van MAXIMAAL 8 mensen. We oefenen, doen werkvormen, gaan aan de slag met tools en er is continue ruimte voor vragen en reflectie.
 • Een ieder werkt tijdens de training aan de vertaalslag van de input van de training naar de eigen praktijk, in een praktijksessie waarbij we de groep opsplitsen in 2 groepen van 4. Al jouw vragen kun je daar kwijt.
 • Wij bieden een compleet overzicht van alle aspecten die ertoe doen tijdens online, fysieke en hybride overleggen en bijeenkomsten. Op een zeer praktische manier geven wij onderbouwing vanuit de cognitieve en sociale psychologie en de veranderkunde. Daarbij beantwoorden wij net zo goed hele praktische vragen over tools en werkvormen: “Hoe doe ik dit of dat.”
 • Wij zijn als bureau ruim 12,5 jaar experts in het vormgeven van interactie en hebben zeer veel ervaring met het ontwerpen van interactie en het geven van trainingen hierin, face-to-face, online en in hybride context.
 • De trainer bepaalt het succes: deze training wordt gegeven door Annet Noordik of Yvonne Lemmens, senior (online) facilitators en eigenaar/partner bij Hartelijk Gefaciliteerd.

Partner in professionalisering

Wij zijn de preferred supplier van vele grote organisaties in het professionaliseren van de vaardigheden als het gaat slimmer overleggen met groepen, betere besluitvorming, goede brainstormbijeenkomsten en andere interactieve bijeenkomsten. Praat en spar verder met ons en neem telefonisch, per mail of via onderstaand formulier contact met ons op. Dan hebben we een verkennend gesprek om met elkaar te onderzoeken wat wij voor jullie zouden kunnen betekenen.

Afhankelijk van het instapniveau en de leerbehoeften van de deelnemers stellen wij het programma samen. En wordt de wijze van training geven, online of op lokatie of een combinatie hiervan besproken. We geven deze training meestal online, in 3 sessies van 2 uur verspreid over enkele weken. Maan andere inhoud, duur en vorm zijn zeker bespreekbaar.

Vraag onze brochure aan

Wil je alle informatie ontvangen per e-mail? Laat dit weten via ons contactformulier, dan sturen we je vrijblijvend onze brochure met een uitgebreide toelichting op de inhoud van de training toe.

Ervaringen van cursisten

Lees hier meer ervaringen van cursisten op de onafhankelijke website www.springest.nl

Klik hieronder op de widget van Springest om de ervaringen van (oud) deelnemers te lezen. Ook kunt u hier uw eigen ervaring delen.