Kom uit je stoel – online energizer

Kick-start je meeting met deze online energizer.

 • doel: energizer
 • tijd nodig: 5 minuten
 • minimum aantal deelnemers: 2
 • maximaal aantal deelnemers: –

Voorbereiding

Vraag deelnemers om headsets die met een kabel verbonden zijn af te zetten en te zorgen dat het geluid via de speakers te horen is.

Uitvoering stap voor stap

 1. In deze energizer is het de bedoeling om zo snel mogelijk iets aan te raken of te pakken in de buurt van je werkplek.
  “Kom uit je stoel en raak aan: blauw!” Deelnemers springen zo snel mogelijk op en laten voor de camera zien dat ze iets met de kleur blauw aanraken.
 2. Ga allemaal weer zitten.
 3. Geef de volgende opdracht. Bijvoorbeeld:
  “Kom uit je stoel en raak aan: rood!”
  “Kom uit je stoel en raak de muur links van je aan.”
  “Kom uit je stoel en raak het plafond aan.”
  “Kom uit je stoel en pak een boek en houd de titel voor de camera.”
  “Kom uit je stoel en pak iets zachts.”

Tips

 • Optie: Degene die als laatste terug is in de stoel, mag een nieuwe opdracht geven.
 • Koppel dit aan de check-in Het weerbericht. De laatste opdracht van de energizer luidt dan: “Kom uit je stoel en pak een stift en een stuk papier.” En ga vervolgens verder met de werkvorm Het weerbericht.

Achtergrond

Een van de uitdagingen bij online meetings is het behoud van focus, zodat iedereen zijn aandacht erbij kan houden. Online communiceren kost ons meer energie. Een van de oorzaken hiervan is het gebrek aan non-verbale informatie. We kunnen minder makkelijk iemand uitdrukking, houding en energie waarnemen. En dat terwijl we gewend zijn deze informatie ongemerkt wel te ontvangen als we iemand zien. Onze hersenen blijven daardoor constant pogingen ondernemen om het gebrek aan informatie aan te vullen. Je bent je hiervan niet zo bewust. Maar je merkt het wel als je lange tijd achter elkaar op een dag online meetings hebt. Veel mensen geven aan dat ze dat ze sneller moe worden van een dag met veel online meetings.

De energizer Kom uit je stoel, zorgt even voor de nodige ontspanning. Maar deze energizer maakt ook voor dat je je meer verbonden kunt voelen met de groep die je online ontmoet. Omdat je even samen met hetzelfde bezig bent: het uitvoeren van de opdrachten. Door de energizer te koppelen aan de werkvorm Het weerbericht zorg je dat deelnemers aan je online meeting ook als het ware kunnen ‘landen’ in de meeting. Men krijgt op deze manier de gelegenheid om te delen hoe het met ze gaat. Dit delen van gevoelens maakt vervolgens weer de weg vrij voor focus op de online meeting.

Trainingen

In de training Online Bijeenkomsten Faciliteren leer je in 3 live online sessies van 2 uur hoe je met de juiste online tools, faciliteertechnieken en workshopontwerp zorgt voor focus, verbinding en verdieping in jouw online workshop, training, brainstorm of teamsessie.

In de training Slim Online Overleggen leer je in 1 uur (!) aan de hand van 7 compacte videolessen hoe je met een goede structuur en passende werkvormen gedeeld eigenaarschap en echte betrokkenheid creëert in jouw online vergadering of overleg.

Contact

Heb je vragen over onze trainingen, een in-company programma of over het laten begeleiden van een bijeenkomst? Neem dan gerust contact met ons op.

Speak Your Mind

*