Ben jij op zoek naar een aanpak, een stappenplan, voor het ontwerpen van interactieve bijeenkomsten, voor zowel online als face-to-face sessies? Compleet met templates, checklist en activiteiten die je doet per stap uit ons beproefde vijfstappenplan? Dan is deze training iets voor jou!
Een goed voorbereide en gefaciliteerde workshop zorgt voor een stroomversnelling. Met de juiste kennis- en belangendragers en effectieve werkvormen ontstaat een gedragen resultaat en gedeeld ownership. Gelijktijdig werk je aan onderling begrip en een betere samenwerking. Maar hoe doe je dat? Met deze training leer je hoe je een workshop ontwerpt en voorbereidt. Met een basisset aan werkvormen die je direct kunt toepassen in de praktijk. Ook tijdens ‘gewone’ vergaderingen en presentaties.
Onderdelen van de training
- We demonstreren een basisset aan breed toepasbare interactieve werkvormen, van toepassing op online en face-to-face bijeenkomsten
- De Hartelijk Gefaciliteerd Workshopaanpak in Vijf Stappen: van voorbereiding tot follow-up (zie afbeelding)
- Basis- en ontwerp principes voor interactieve meetings
- Do’s, don’ts, tips en valkuilen uit de dagelijkse praktijk van de trainer
- De workshopverkenning: alle stappen met bijbehorende vragen ter verkenning van het vraagstuk
- We leren je hoe je een workshopdraaiboek maakt
- Je ontvangt na afloop diverse elektronische templates voor o.a. de workshopverkenning en het maken van een draaiboek.
Voor wie?
De training is voor adviseurs, projectleiders, trainers, teamleiders en managers die willen leren met groepen in korte tijd een concreet resultaat te bereiken. We geven de training op basis van open inschrijving en ook als in-company. Wat mensen aangeven waarom ze deel nemen aan deze training: “Ik faciliteer al een tijdje groepen, maar ik doe dat op geheel eigen wijze. Ik wil de aanpak die er aan ten grondslag ligt me nu graag eigen maken. De stappen. de methodiek.” Of een beginnend facilitator zegt: “Ik wil graag leren faciliteren en wil leren wat daarbij komt kijken, hoe ik dit aan pak”.
Aanpak van de training
We geven de training zo veel als mogelijk in de vorm van een workshop. Hiermee ervaar je direct hoe het is om deel te nemen aan een professioneel gefaciliteerde workshop. De training is van 10.00 tot 17.00 uur.
Certificaat Participatief Leiderschap
Dit is de 1e training uit de Leergang Participatief Leiderschap. De drie trainingen tezamen uit de Leergang Participatief Leiderschap leveren je het Certificaat Participatief Leiderschap op. Meer over dit certificaat en de visie die ten grondslag ligt aan de Leergang Participatief Leiderschap lees je op deze pagina.
Wij sluiten aan bij de competenties zoals gedefinieerd door the International Association for Facilitators (IAF). Zij hebben wereldwijd een standaard gedefinieerd als het gaat om de basiscompetenties voor facilitators. Via de IAF in Nederland is het mogelijk een assessment te doen om te toetsen of je aan deze competenties voldoet. Indien je dit assessment haalt mag je de titel Certified Professional Facilitator (CPF) voeren. In hoofdstuk vier van ons boek beschrijven we de IAF-competenties voor de facilitator.
Onze trainingslokatie in Utrecht
Wij geven deze open training op onze prettige trainingslokatie in Utrecht, in Hoog Catherijne 5 minuten lopen binnendoor vanuit CS Utrecht. Je ontvangt, na inschrijving, alle details hierover. De lokatie is zeer goed bereikbaar per trein en auto. De trainingsruimte is ruim van opzet en de groep niet te groot zodat wij ruim en prettig zitten en ieder voldoende bewegingsruimte heeft.
Prijzen en kortingen
Vind je op deze pagina
Data en inschrijven
Alle data van de open trainingen staan op deze pagina met daarop ook het inschrijfformulier
Deelnemers over de training
Het gedegen vijf-stapppenplan en de structuur voor het ontwerpen van een sessie waarin ik interactiviteit wil heeft me enorm geholpen. De sfeer is heel prettig tijdens de training; het is zelf één grote workshop. Ik heb nu een basisset aan werkvormen waarmee ik jaren vooruit kan. Meer ervaringen van cursisten.
Zie verder de vele referenties op de onafhankelijke website Springest.nl voor deze training.