Ontwerpen van Interactieve Bijeenkomsten

Gebrek aan ownership? Veel veranderingen en projecten verlopen stroperig en traag. Er wordt veel vergaderd, hard gewerkt en toch heb je het gevoel: dit kan anders, sneller en beter. Jij moet er veel te hard aan trekken of duwen als (project-/programma)manager, beleidsmedewerker, of stafmedewerker. Hoe doorbreek je dat? Een goed voorbereide en gefaciliteerde workshop zorgt voor een stroomversnelling. Met de juiste kennis- en belangendragers en effectieve werkvormen ontstaat een gedragen resultaat en gedeeld ownership. Gelijktijdig werk je aan onderling begrip en een betere samenwerking. Maar hoe doe je dat? Met deze training leer je hoe je een workshop ontwerpt, voorbereidt en faciliteert. Met werkvormen die je direct kunt toepassen in de praktijk. Ook tijdens ‘gewone’ vergaderingen en ook presentaties.

De training bestaat uit de volgende onderdelen:

  • We demonstreren breed toepasbare interactieve werkvormen
  • De Hartelijk Gefaciliteerd Workshopaanpak in Vijf Stappen: van voorbereiding tot follow-up (zie afbeelding)
  • Basis- en ontwerp principes voor interactieve meetings
  • Do’s, don’ts, tips en valkuilen uit de dagelijkse praktijk van de trainers
  • We leren je hoe je een workshopdraaiboek maakt
  • Je ontvangt diverse elektronische templates voor o.a. de klantintake, het draaiboek en het fotoverslag.

Voor wie? De training is voor adviseurs, projectleiders, trainers, teamleiders en managers die willen leren met groepen in korte tijd een concreet resultaat te bereiken. We geven de training op basis van open inschrijving en ook als in-company.

Aanpak van de training We geven de training in de vorm van een workshop. Hiermee ervaar je direct hoe het is om deel te nemen aan een professioneel gefaciliteerde workshop. We werken met twee trainers en maximaal vijftien deelnemers. Dit zorgt voor een hoog leerrendement en ruimte voor individuele vragen. De training is van 10.00 tot 17.00 uur.

Locatie De training wordt gegeven op onze trainingslocatie Seats2meet in Utrecht CS.

Prijzen en kortingen
Vind je op deze pagina

Data en inschrijven
Via het inschrijfformulier

Na deelname aan het curriculum ontvang je het Certificaat Foundation of Facilitative Leadership.

Deelnemers over de training Het gedegen vijf-stapppenplan en de structuur voor het ontwerpen van een sessie waarin ik interactiviteit wil heeft me enorm geholpen. De sfeer is heel prettig tijdens de training; het is zelf één grote workshop. Ik heb nu een basisset aan werkvormen waarmee ik jaren vooruit kan. Meer ervaringen van cursisten

Ervaringen van cursisten

Lees hier meer ervaringen van cursisten op de onafhankelijke website www.springest.nl

Klik hieronder op de widget van Springest om de ervaringen van (oud) deelnemers te lezen. Ook kunt u hier uw eigen ervaring delen.