5-stappenplan voor slim online overleggen

De magie van slim online overleggen

Stel je voor, online overleggen die bijdragen aan een teamspirit. Je hoeft niet te trekken of te duwen en je af te vragen of iedereen wel mee doet. Nee, je weet precies hoe je die participatie krijgt online. Zou dat niet het resultaat en de energie van de hele groep verhogen, inclusief die van jou? Dát is een beetje magie toevoegen aan jouw online teamoverleg.

Ontvang gratis e-boek
De 5 gouden tips voor slim online overleggen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Met elkaar in de boot

Of je nou in één ruimte met elkaar bent en overlegt of dit online doet, gedeeld eigenaarschap is key. Zonder dit eigenaarschap geen échte participatie. Dit is als het ware het psychologisch contract dat nodig is om met elkaar te kunnen gaan varen. In de Harvard Business Review van maart 2020 wordt in het artikel ‘How to get people to actually participate in virtual meetings’ (Justin Hale en Joseph Grenny) ook nog eens benadrukt hoe belangrijk dit gedeelde eigenaarschap op proces en inhoud is om online meetings te hebben met resultaat én energie. Energie is eigenlijk betrokkenheid, échte participatie, actief mee doen, bijdragen aan een open dialoog. Gedeeld eigenaarschap is de sleutel tot ieder goed online overleg omdat deze daadwerkelijke participatie leidt tot kwaliteit, transparantie en betrokkenheid. De noodzakelijke ingrediënten van succesvolle samenwerking.

In hoeverre is er sprake van gedeeld eigenaarschap tijdens de voorbereiding van jouw overleg? En tijdens jouw overleg? En erna? Dát is de teamspirit, er met elkaar voor gaan en staan. Van kop tot staart.

Zit iedereen ‘in de boot?’ Is men in dezelfde mate overtuigt van nut en noodzaak?

Je krijgt de groep die je zelf creëert

Als jij tijdens de voorbereiding, het opstarten, de verdiepingsfase, de afronding en het vervolg niet CONTINUE gedeeld eigenaarschap faciliteert, tja…..dan is het hard werken voor jou. Hoe doe je dat? Dat licht ik toe in het e-boek de 5 Gouden Tips voor Slim Online Overleggen.

Gratis e-boek om slim online te overleggen

Wij hebben ons specialisme, slim samenwerken in groepen, vertaalt naar een 5-stappenplan voor slim online overleggen. We zoomen in op hoe je stuurt op gedrag in online meetings en daarmee de teamspirit kunt vergroten. DUS: niet een rijtje handige tips over de tools: daarvoor hebben de tools uitstekende handleidingen. En ook geen tips in de zin van ‘geluid uit als je online luistert’ want na enkele weken nu thuis te werken weet je die basis-zaken wel. Maar ik zoom in op de sociaal-psychologische gedragsaspecten van slim online overleggen. Hoe jij gedeeld eigenaarschap creëert voor, tijdens en na een online overleg. Omdat dit gedeelde eigenaarschap dé succesfactor is van SLIM online overleggen, van een teamspirit creëren en behouden en om projecten en andere samenwerking goed met elkaar realiseren. Want dát is de magie van slim online overleggen.

Dit artikel zou té lang worden met alle tips daarin. De vijf gouden tips gekoppeld aan de vijf stappen van ons 5-stappenplan lees je in het gratis e-boek ‘de 5 gouden tips voor Slim Online Overleggen.’ Wij sturen deze kosteloos naar het e-mailadres dat je hieronder invult.

Wat levert dit e-boek jou op?

  • Overzicht over wat er komt kijken bij een online meeting;
  • Rust door ons Hartelijk Gefaciliteerd 5-stappenplan als leidraad voor ieder overleg;
  • Alles op een rijtje waardoor er meer ruimte ontstaat voor plezier tijdens het overleg;
  • Slimme tips en werkvormen per stap zodat jij tijdens het overleg iedereen ‘aan boord’ hebt en houdt.

Reacties van mensen op het e-boek

“Prettig leesbaar. Zet alles op een rij en geeft mij overzicht waar ik aan kan denken bij een online overleg.” “Ik heb er direct een paar tips uitgehaald waar ik bij de voorbereiding van mijn volgende online overleg wat aan had.” “Hele leuke werkvormen die je er in noemt.” “Ik puzzelde al een tijdje op wat ik nou anders moest doen maar wist niet wat. Nu kan ik dat benoemen.”

Toepasbaar op online overleggen, vergaderingen, trainingen, brainstorms

Wij hebben het nu over een online overleg. Maar de tips zijn ook van toepassing op tal van ander type online ontmoetingen: online presentaties, online trainingen, online retrospectives, planningen die online besproken worden, online brainstorms etc.

En het kost je ongeveer 10 minuten om de tips door te nemen. Terwijl het je oplevert dat jij een veel leuker en beter online overleg hebt wat je zult merken in de energie, teamspirit en resultaten van dat overleg!

Online training Slim Online Overleggen

We bieden ook een online training Slim Online Overleggen met:
– Compacte en praktische videolessen
Een e-boek met werkvormen: deze ontvang je direct na inschrijving
– Een agenda template

Kijk voor alle informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven voor de training op deze pagina.

Online training in-company

De organisatie op een hoger plan als het gaat om slim online overleggen? Dat kan! Ben je geïnteresseerd in de in-company mogelijkheden van dit e-boek of de online training? Laat het ons weten via het contactformulier.

Wij wensen je veel plezier, succes en (nog meer) teamspirit-gevoel toe met online overleggen!

Ontvang gratis e-boek
De 5 gouden tips voor slim online overleggen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Speak Your Mind

*