Wijs naar het papier en niet naar elkaar

Wat kun je doen als belangen botsen en mensen stelling nemen tijdens meetings?

Bij complexe vraagstukken kunnen de belangen van betrokkenen botsen. Dan kan het zijn dat mensen ‘stelling nemen’ zodra er praktische besluiten genomen moeten worden. Ze houden dan vast aan hun eigen gelijk, inzicht of oplossing en trekken daarmee het gesprek naar een welles-nietes niveau. Het hogere doel is uit beeld. Er is mist, gedoe, emoties en een goed inhoudelijk gesprek lijkt lastig. Men neemt en houdt stelling en het gesprek loopt vast.

Als dit gebeurt, hoe pak je dit dan aan? Hoe krijg je het gesprek weer op een constructief en inhoudelijk niveau? Ik laat je in deze video zien hoe je het hogere doel weer in beeld krijgt en daarmee het gesprek op gang.

De krachtige aanpak is in een aantal vormen toe te passen. Vooral beelddenkers vinden de visuele vorm heel erg prettig en effectief.

Kom je ook naar de training Visuele Meetings – live meetekenen op 28 november? Dan leer ik je hoe je deze en andere voordelen makkelijk kan inzetten.

Kijk voor meer informatie over de training Visuele Meetings – live meetekenen op deze pagina.

Heel veel succes en heel veel plezier met faciliteren!

Jefta Bade is visueel facilitator en trainer. Hij heeft zijn eigen bedrijf Can Do Academy en werkt nauw samen als facilitator en trainer met Hartelijk Gefaciliteerd.
Het is zijn passie om waardevolle samenwerkingen bij multi-stakeholder groepen te helpen creëren. Daarnaast helpt hij organisaties om visueel faciliteren en ‘zichtbaar denken’ een integraal onderdeel te maken van de dagelijkse manier van werken.

Speak Your Mind

*