Werkvormen voor Interactie

60 werkvormen in één dag? JA! In deze training gegarandeerd praktische handvatten voor jouw overleggen, interactieve sessies en zeker ook toepasbaar om presentaties interactiever te maken.

Interactieve werkvormen maken dat groepen sneller tot besluiten komen. Zorgen voor draagvlak en betrokkenheid. En voorkomen praten zonder resultaat. Voor iedereen die met groepen werkt is het handig enkele interactieve werkvormen paraat te hebben. Voor het opstarten en kennismaken, verzamelen van ideeën of standpunten, kiezen en prioriteren, uitwerken van de ideeën,  besluitvorming en het krijgen van commitment, draagvlak en betrokkenheid bij de afgesproken acties. We vullen jouw werkvormen-koffer met veel praktische werkvormen voor diverse meetings: workshops, vergaderingen en ook presentaties. Bovendien kijken we specifiek naar welke werkvormen er passen bij jouw situatie.

De training bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De essentie van werkvormen: het waarom van werkvormen, werkzame bestanddelen en hoe je tot een keuze komt
  • We demonstreren diverse breed toepasbare interactieve werkvormen
  • We reflecteren op of gaan aan de slag met het opstellen van een workshopdraaiboek voor jouw case in jouw context
  • Do’s, don’ts, tips en valkuilen uit de dagelijkse praktijk van de trainers

Voor wie?

De training is voor adviseurs, projectleiders, trainers, teamleiders en managers die willen leren met groepen in korte tijd een concreet resultaat te bereiken. We geven de training op basis van open inschrijving en ook als in-company.

Aanpak van de training

We geven de training in de vorm van een workshop. Hiermee ervaar je direct hoe het is om deel te nemen aan een professioneel gefaciliteerde workshop. We werken met twee trainers en maximaal vijftien deelnemers. Zodoende is er ruime gelegenheid voor jouw specifieke vragen. De training is van 10.00 tot 17.00 uur.

Locatie

De training wordt gegeven op onze trainingslocatie Seats2meet in Utrecht CS.

Prijzen en kortingen

Vind je op deze pagina

Data en inschrijven

Via het inschrijfformulier

Na deelname aan het curriculum ontvang je het Certificaat Foundation of Facilitative Leadership

Deelnemers over de training

Werkvormen kun je ook uit een werkvormen-boek halen. Maar ze zelf ervaren en vooral kijken wat past bij mijn situatie heeft me enorm geholpen. Ik ga naar huis met een koffer gevuld met werkvormen. Ik zal al lange tijd te worstelen hoe ik iets deed met mijn groep. Nu heb ik daarvoor het ontwerp klaar en aan de slag ermee! Meer ervaringen van cursisten

Ervaringen van cursisten

Lees hier meer ervaringen van cursisten op de onafhankelijke website www.springest.nl

Klik hieronder op de widget van Springest om de ervaringen van (oud) deelnemers te lezen. Ook kunt u hier uw eigen ervaring delen.