Basisopleiding Faciliterend Leiderschap: deel 2 – Werkvormen voor Interactie

60 werkvormen in één dag? JA! In deze training gegarandeerd praktische handvatten voor jouw overleggen, interactieve sessies en zeker ook toepasbaar om presentaties interactiever te maken. Na afloop ontvang je ons E-boek met werkvormen!

Interactieve werkvormen maken dat groepen sneller tot besluiten komen. Zorgen voor draagvlak en betrokkenheid. En voorkomen praten zonder resultaat. Voor iedereen die met groepen werkt is het handig enkele interactieve werkvormen paraat te hebben. Voor het opstarten en kennismaken, verzamelen van ideeën of standpunten, kiezen en prioriteren, uitwerken van de ideeën,  besluitvorming en het krijgen van commitment, draagvlak en betrokkenheid bij de afgesproken acties. We vullen jouw werkvormen-koffer met veel praktische werkvormen voor diverse meetings: workshops, vergaderingen en ook presentaties. 

Onderdelen van de training

  • De essentie van werkvormen: het waarom van werkvormen, werkzame bestanddelen en hoe je tot een keuze komt
  • We demonstreren en bespreken diverse breed toepasbare interactieve werkvormen
  • Werkvormen voor het opstarten (kennismaken, landen en gedeeld eigenaarschap creëren, verdiepen en afronden van bijeenkomsten
  •  Werkvormen om te divergeren, de selecteren en te convergeren
  •  Energizers en creatieve werkvormen
  • Do’s, don’ts, tips en valkuilen uit de dagelijkse praktijk van de trainer

Voor wie?

De training is voor adviseurs, projectleiders, trainers, teamleiders en managers die willen leren met groepen in korte tijd een concreet resultaat te bereiken. We geven de training op basis van open inschrijving en ook als in-company. Voor de ervaren facilitators leert de ervaring dat er altijd nieuwe werkvormen bij zitten. Voor de beginnende facilitator biedt deze training een complete set aan werkvormen voor het opstarten, verdiepen en afronden van interactieve bijeenkomsten.

Aanpak van de training

De training is zoveel als mogelijk in de vorm van een interactieve bijeenkomst. Het is bijzonder handig als je eerst deel 1 van de Basisopleiding voor Faciliterend Leiderschap hebt gevolgd. Omdat deze een complete aanpak biedt, inclusief templates, checklist en stappenplan als het gaat om het ontwerpen van interactieve bijeenkomsten. Dat is het kader waarbinnen je met werkvormen aan de slag gaat. Je ervaart tijdens de training werkvormen, oefent er een aantal zelf, we reflecteren erop, bespreken of ze passen in jouw context en laten er velen zien aan de hand van praktisch beeldmateriaal. Na afloop levert het fotoverslag van de training en ons eigen e-boek met werkvormen je een handig naslagwerk op. De training is van 10.00 tot 17.00 uur.

Certificaat voor the Foundation of Facilitative Leadership

Dit is de 2e training uit de Basisopleiding voor Faciliterend Leiderschap. De drie trainingen tezamen uit de Basisopleiding voor Faciliterend Leiderschap leveren je het certificaat op voor the Foundation of Facilitative Leadership. Meer over dit certificaat en de visie die ten grondslag ligt aan the Foundation of Facilitative Leadership lees je op deze pagina.
Wij sluiten aan bij de competenties zoals gedefinieerd door the International Association for Facilitators (IAF). Zij hebben wereldwijd een standaard gedefinieerd als het gaat om de basiscompetenties voor facilitators. Via de IAF in Nederland is het mogelijk een assessment te doen om te toetsen of je aan deze competenties voldoet. Indien je dit assessment haalt mag je de titel Certified Professional Facilitator (CPF) voeren. In hoofdstuk vier van ons boek beschrijven we de IAF-competenties voor de facilitator.

Locatie

De training wordt gegeven op onze trainingslocatie Seats2meet in Utrecht CS.

Prijzen en kortingen

Deze vind je op deze pagina

Data en inschrijven

Via het inschrijfformulier

Deelnemers over de training

Werkvormen kun je ook uit een werkvormen-boek halen. Maar ze zelf ervaren en vooral kijken wat past bij mijn situatie heeft me enorm geholpen. Ik ga naar huis met een koffer gevuld met werkvormen. Ik zal al lange tijd te worstelen hoe ik iets deed met mijn groep. Nu heb ik daarvoor het ontwerp klaar en aan de slag ermee! Meer ervaringen van cursisten

Ervaringen van cursisten

Lees hier meer ervaringen van cursisten op de onafhankelijke website www.springest.nl

Klik hieronder op de widget van Springest om de ervaringen van (oud) deelnemers te lezen. Ook kunt u hier uw eigen ervaring delen.