Leergang Faciliteren kun je Leren Westerkwartier

GebiedscoöperatieTijdens de ‘Leergang Faciliteren kun je Leren’ leer je hoe je bijeenkomsten kunt faciliteren waar alle betrokkenen een actieve inbreng hebben en verantwoordelijkheid dragen voor het eindresultaat. Je leert gedeeld eigenaarschap creëren. Deze leergang is georganiseerd voor bij de Gebiedscoöperatie Westerkwartier aangesloten organisaties. 

Gefaciliteerde bijeenkomsten zijn een belangrijk middel voor het samen werken en samen leren in de regio en in netwerken. Of met de woorden van Loesje: waarom moeilijk doen als het samen kan? In het Westerkwartier spelen er veel vraagstukken waarbij veel partijen betrokken zijn. Hoe kom je van een welles-nietes naar een dialoog met gedragen resultaten, waarin alle partijen zich gehoord voelen? Daarover gaat faciliteren.

In 2015 hebben we met succes de eerste Leergang Faciliteren georganiseerd voor het Westerkwartier en op 11 mei 2017 hebben we de tweede leergang afgerond. Deze leergang is o.a. ook in-company gegeven bij de Belastingdienst, het CBS, het CNV, diverse adviesbureaus, gemeenten en provincies, de Rabobank, Rochdale Woningbouwvereniging, Tennet en waterbedrijven.

De Leergang Faciliteren is compact, praktisch en heeft zich vele malen bewezen in de praktijk. Je krijgt er concrete handvatten om op een interactieve manier met energie resultaten te bereiken met groepen.

impressie leergang faciliteren kun je leren

Voor wie?

Werk je bij een van de bij de Gebiedscoöperatie aangesloten organisaties én ben je geïnteresseerd om bijeenkomsten te leren faciliteren met vertegenwoordigers van organisaties in en ketenpartners van het Westerkwartier? En wil je slimmer leren werken met groepen in je dagelijkse werk? Dan is de Leergang Faciliteren kun je Leren iets voor jou!

Wat levert de leergang jou en jouw organisatie op?

Je leert tijdens de Leergang Faciliteren op een hele interactieve wijze (hoe kan het ook anders) hoe je gedeeld eigenaarschap creëert. Je krijgt concrete werkvormen aangereikt. En een stappenplan, een checklist en een template voor het ontwerpen van interactieve bijeenkomsten. Je krijgt concrete handvatten voor het omgaan met weerstand of een lage betrokkenheid. En we reflecteren op de wijze waarop jij groepen (bege-)leidt. De Leergang Faciliteren is leuk en geeft energie! Wij doen het goed als deelnemers na afloop van een trainingsdag zeggen: “Het was zinvol én prettig!”. Want daar gaan en staan we voor.

Opbouw van deze compacte, praktische leergang

De Leergang Faciliteren bestaat uit vier opleidingsdagen en twee leer- en reflectiebijenkomsten, verspreid over een periode van ongeveer 5 maanden. Deelname levert je het certificaat op voor the Foundation of Facilitative Leadership. Het minimum aantal deelnemers is acht en het maximum aantal deelnemers is twaalf.


Modules van de opleiding

Wil je meer in detail weten over wat elke trainingsdag inhoudt, lees dan de gedetailleerde beschrijving: Programma Leergang Faciliteren kun je leren ►

Planning

  • Tijden trainingsdagen: 10:00 uur tot 17:00 uur.
  • Locatie trainingsdagen en leer- en reflectiebijeenkomsten: regio Westerkwartier
  • De twee leer- en reflectiebijeenkomsten worden in overleg met de deelnemers ingepland, en duren 2,5 uur

 Investering

De tijdsinvestering voor deze leergang is als volgt:

  • 4 dagen training
  • 2 x 2,5 uur leer- en reflectiegroep
  • Tijd voor het ontwerpen en begeleiden van een interactieve bijeenkomst: 12 uur
  • Totaal: 49 uur

Deelnamekosten

De prijs per deelnemer is afhankelijk van het aantal deelnemers. Bij 6 deelnemers (het minimale aantal) is de prijs per deelnemer € 2375,-. Bij 7 of 8 deelnemers is de prijs €2175,- per deelnemer. En bij 9 of 10 deelnemers is dit €1975,- per deelnemer. de groepsgrootte is maximaal 10 om de trainingen zo interactief mogelijk te houden en tegemoet te kunnen komen aan individuele leervragen. De kosten zijn inclusief de locatie- en cateringkosten en exclusief het boek Hartelijk Gefaciliteerd. Bestel deze online bij managementboek.nl en je hebt het boek de volgende dag in huis.

 

Testimonial Mariëlle van der Veen

 

Heb je belangstelling? Laat het ons weten!

Spreekt de Leergang Faciliteren je aan? Wil je graag leren faciliteren? Laat je gegevens hier achter en registreer daarmee je belangstelling voor een volgende leergang. Dan houden wij je op de hoogte van de planning daarvan.

Voornaam

Achternaam

Organisatie

E-mailadres

 

Het betreft een zogenaamde in-company leergang met open inschrijving. Dit betekent dat je als deelnemer profiteert van een aantrekkelijk tarief en een optimale leer- en netwerkervaring door het volgen van de leergang samen met anderen uit de regio. We behandelen de inschrijvingen op volgorde van binnenkomst. Bij 10 deelnemers zit de leergang vol.

Organisatie

De Leergang Faciliteren kun je leren wordt georganiseerd door de Gebiedscoöperatie Westerkwartier en wordt verzorgd door Yvonne Lemmens en Annet Noordik van Hartelijk Gefaciliteerd, auteur van het gelijknamige boek.

annet-en-yvonne

Yvonne Lemmens en Annet Noordik

Ervaringen van cursisten

Lees hier meer ervaringen van cursisten op de onafhankelijke website www.springest.nl

Klik hieronder op de widget van Springest om de ervaringen van (oud) deelnemers te lezen. Ook kunt u hier uw eigen ervaring delen.