Langs elkaar heen praten…..

Hoe mensen bij jou aan tafel langs elkaar heen praten en wat je kan doen om dát te voorkomen, vertelt Jefta in deze blog.

Wat gebeurt er als mensen ideeën uitwisselen?
• Slimme mensen bedenken (veel) slimme ideeën
• Terwijl ze overleggen vormen ze deze ideeën én bespreken die
• Tijdens het luisteren beoordelen ze de ideeën van anderen én willen ze ook hun eigen ideeën kwijt….

Bak van deze ingrediënten maar eens een goede taart!

Scheid idee- en besluitvorming
Dé TIP: scheid de fasen van ideevorming en besluitvorming. Maak keuzes op basis van heldere, overeengekomen criteria en ga dán pas over tot de uitwerking van ideeën. Ja maar,….hoe dan? Als het soep wordt aan tafel, wat kan jij dan als projectleider, voorzitter, teamleider, scrum master of wie dan ook die met een groep werkt, DOEN?

Hiermee krijg je 2x zo veel gedaan krijgt binnen dezelfde tijd!
Dat is toch te gek!

Die effectiviteit wens ik iedereen toe en daarom nodig ik je van harte uit voor de training Visueel Faciliteren – live meetekenen.  Dan leer ik je hoe je deze en andere voordelen makkelijk kan inzetten. Kijk voor meer informatie over de training Visueel Faciliteren – live meetekenen op deze pagina.

Jefta is visueel facilitator en trainer. Het is zijn passie om waardevolle samenwerkingen bij multi-stakeholder groepen te helpen creëren. Daarnaast helpt hij organisaties om visueel faciliteren en ‘zichtbaar denken’ een integraal onderdeel te maken van de dagelijkse manier van werken.

Speak Your Mind

*