Werkvormen voor Teamontwikkeling

Plaatje groepsynamica (Medium)Geef je leiding aan een groep of een team of heb je regelmatig te maken met groepen? En is de samenwerking in die groep of het team van belang voor het behalen van de resultaten? Kan de samenwerking beter en ben je op zoek naar manieren om dit te begeleiden? Dan is deze masterclass Werkvormen voor Teamontwikkeling iets voor jou.

Deze masterclass is bedoeld voor mensen die periodiek groepen begeleiden en daarin ook betere samenwerking willen kunnen faciliteren.  

Voor wie?

Als leidinggevende, projectleider, teamleider, facilitator of teamcoach ben je op zoek naar praktische handvatten om de samenwerking in een groep mensen of een team te versterken.

Programma – mogelijke ingrediënten

Deze masterclass kent de volgende ingrediënten:

Samenwerking is…… ingrediënten van krachtig samenwerken. Tijdens deze dag leer je diagnosticeren hoe volwassen een team is en vast te stellen waar ruimte zit voor verbetering. We gaan in op je eigen rol in het team. Hoe stel je je zelf op? Wat doet dit met de teamleden? Welke krachtenvelden spelen er nog meer een rol in en om het team heen?

Hier & nu dynamiek: omgaan met groepspatronen, deze in kaart leren brengen om daarmee een belangrijk handvat te creëren deze te doorbreken is een belangrijke component in teamcoaching. Waar zit de hefboom voor verandering? Welke dynamiek brengt ieder teamlid in vanuit zijn eigen kwaliteiten, talenten en voorkeursstijlen? Hoe zorgt onderlinge interactie voor specifieke dynamiek? Welke organisatiecultuur speelt daarbij een rol?

In interactie. We reiken je concrete handvatten, interventies en spelvormen aan om concreet toe te passen teneinde de samenwerking in een groep of team te versterken. Hoe faciliteer je interactie in een team? Welke spelvormen zijn hiervoor goed bruikbaar en wanneer pas je wat toe? Wat past bij jou? Je maakt een concrete opzet van hoe je jouw team of het eerstvolgende team wat je begeleid of waar aan je leiding geeft gaat faciliteren in het versterken van de samenwerking.

De master

Deze masterclass wordt gegeven door Annet Noordik. Zij heeft jarenlange ervaring met het coachen van teams bij zeer uiteenlopende organisaties in de profit- en non-profitsector.

Belangstelling voor een in-company?

Wij geven deze training alleen in de vorm van een in-company training. Geïnteresseerd? Neem contact op met ons voor een vrijblijvend gesprek. Of meldt je aan via het onderstaande inschrijfformulier.

 

Ervaringen van cursisten

Lees hier meer ervaringen van cursisten op de onafhankelijke website www.springest.nl

Klik hieronder op de widget van Springest om de ervaringen van (oud) deelnemers te lezen. Ook kunt u hier uw eigen ervaring delen.