Interactief Vergaderen zonder Gedoe

saaie vergadering Ook MOE van het GEDOE in vergaderingen? Hoe actief doet iedereen mee? Hoe krijg je meer interactie en eigenaarschap voor, tijdens en na de meeting? Het lijkt wel alsof het jóuw feestje is! Breng daarin veranderen met de training ‘Interactief Vergaderen zonder Gedoe’. In deze training leer je hoe je draagvlak en betrokkenheid creëert bij een overleg. We rusten je uit met concrete handvatten die ervoor zorgen dat er zodanig uitgewisseld wordt dat daarbij de stillere deelnemers niet worden overstemd en mondige deelnemers wat worden gedempd.

Programma

  • Vaststellen van het vergaderdoel: informatief, beeldvormend, ideeën inventariseren of besluiten nemen;
  • Eigenaarschap creëren voor, tijdens en na de vergadering. Hoe doe je dat?
  • Werkvormen voor  de start van een bijeenkomst, het discussiëren, brainstormen en het selecteren van ideeën en het afronden van de bijeenkomst;
  • Uitleg over hoe je de juiste werkvorm kiest;
  • Praktisch do’s, don’ts, tips en valkuilen.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor mensen die periodiek overleg hebben in hun werk maar vinden dat deze overleggen kunnen verbeteren als het gaat om gedeeld eigenaarschap en het met energie en échte betrokkenheid op een slimme manier resultaten bereiken.

Aanpak en duur van de training

De training is interactief en praktisch en als in-company-training twee of drie keer een halve dag. We praten niet alleen over de werkvormen waarmee je vergaderingen interactief maakt, maar je zult ze ook ervaren. De trainingsduur van de open inschrijvingstraining is 1 dag en is dan van 10.00 tot 17.00. Volg de training met meerdere collega’s zodat je dezelfde taal leert spreken. Maximaal 10 deelnemers per training.

In-company

De Open-inschrijving in-company is een variant die we steeds vaker toepassen: dat wil zeggen dat de training intern bij een organisatie wordt aangeboden en iedere deelnemer zich inschrijft voor de training via ons. Wij handelen alles administratief af en sturen de factuur naar iedere individuele deelnemer. Zo ontzorgen wij u van het beschikbaar moeten zijn van een grote groep deelnemers intern dan wel een trainingsbudget voor een groep. Via onze contactpagina kunt u uw belangstelling aan geven. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Of u belt voor deze training rechtstreeks met Annet Noordik op: 06-55 70 50 82.

Deelnemers over de training

“Echt minder gedoe tijdens vergaderingen door meer interactie dankzij de handige werkvormen!” “We vergaderen sindsdien echt anders. Met heldere doelen, kernvragen en handige werkvormen”. “Ik had me nooit gerealiseerd dat een goede opstart van een vergadering zo cruciaal is. Daar hebben we nu enkele slimme werkvormen voor.” “Gedeeld eigenaarschap. Nu weet ik hoe ik dat creëer als voorzitter! Voor zowel de inhoud als het proces!” “Gedragen besluiten, we hebben het er zo vaak over. Nu hebben we een manier gevonden dit te bereiken”.

Ervaringen van cursisten

Lees hier meer ervaringen van cursisten op de onafhankelijke website www.springest.nl

Klik hieronder op de widget van Springest om de ervaringen van (oud) deelnemers te lezen. Ook kunt u hier uw eigen ervaring delen.