Interactief Vergaderen zonder Gedoe

Ook moe van het gedoe in vergaderingen? Leer hoe je meer interactie, energie en gedeeld eigenaarschap in vergaderingen of overleggen kunt creëren.  

Heb je als voorzitter het gevoel de trekker én duwer te zijn? Je hebt het gevoel dat het overleg veel beter kan, maar vraagt je af hoe? Je hebt bijvoorbeeld last van:

 • Lange discussies
 • Geen concrete besluiten of acties
 • Slechte follow-up van afspraken

Met de training Interactief Vergaderen zonder Gedoe reiken we je hele praktische hands-on oplossingen aan die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Interactie voor meer energie en resultaat

Interactieve vergaderingen worden als prettiger ervaren. Met een betere voorbereiding gebaseerd op de ontwerp-principes uit het ontwerpen en begeleiden van interactieve bijeenkomsten én met de gerichte inzet van werkvormen creëer je een andere dynamiek. Je weet hoe je de deelnemers optimaal kunt laten participeren, zodat zij naar elkaar luisteren en van elkaars talenten en kwaliteiten gebruik maken. Dit leidt tot betere besluiten die leiden tot concrete acties en resultaten.

Wist je dat de invloed van zinvolle en prettige vergaderingen de werkbeleving beïnvloedt, ook buiten de vergadering? Daarmee is het rendement er niet alleen tijdens de vergadering of het overleg maar heeft dit een nog veel groter effect. Lees hierover meer in de blog Impact van interactieve vergaderingen op medewerkerstevredenheid.

Programma

 • Een dag training
 • Halve dag leer- en reflectiebijeenkomst enkele weken na de training

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

Hoe creëer je eigenaarschap?

 • Eigenaarschap creëren in de voorbereiding van de vergadering.
 • Eigenaarschap tijdens de vergadering: op inhoud en proces.
 • Een goede follow-up van acties en besluiten.
 • Het vijf stappenplan voor interactief vergaderen zonder gedoe.

Hoe kom je tot de essentie in vergaderingen? 

 • Vaststellen vergaderdoel.
 • Opstellen van een agenda met de Hartelijk Gefaciliteerd template.
 • Formuleren van agendapunten waarmee je tot concrete resultaten komt.

Hoe zorg je voor interactie vergaderingen?

 • Voorkom oeverloze discussies. Zorg dat iedereen aangehaakt blijft met een goede agenda en handige gesprekstechnieken voor in vergaderingen.
 • Interactieve aanpak voor o.a. informatie delen, ideeën vormen en besluiten nemen. Met praktisch toepasbare werkvormen.

Hoe krijg je de anderen mee?

 • Vergaderen doe je niet alleen. Je zult anderen mee moeten nemen in een andere manier van vergaderen. Hoe pak je dat aan? We denken met je mee en geven tips voor een aanpak die bij jouw situatie past.

Voor wie?

De training is bedoeld voor projectleiders en -managers, adviseurs, business developers, scrum-masters, teamleiders en -managers, stafadviseurs HR en communicatie die willen leren hoe ze kunnen zorgen voor meer interactie, energie en gedeeld eigenaarschap in vergadering of overleg.

Wat zeggen deelnemers?

Wij geven al jaren met veel plezier en succes deze training.

“Heldere toepasbare kennis. Geen droge kost maar op een energie gevende manier gedeeld.”

“Top vond ik dat werkvormen direct in de training werden toegepast, zo ervaar je meteen zelf hoe deze in zijn werk gaan.”

“Goed toepasbare werkvormen om mensen te activeren en meerdere invalshoeken te belichten in vergaderingen.”

 

Leren door doen

De training is zeer praktisch en interactief. In al onze trainingen en opleidingen staat leren door doen en leren van elkaar centraal. Uiteraard bieden we je de kennis die nodig is voor een beter begrip van wat interactief vergaderen inhoudt en waarom bepaalde principes of technieken belangrijk zijn. De nadruk ligt echter op het zelf ervaren en de toepassing in jouw eigen praktijk.

In-company

Wij zijn de partner van vele grote organisaties in het professionaliseren van de vaardigheden als het gaat om interactief samenwerken met groepen.

Praat en spar verder met ons en neem telefonisch, per mail of via onderstaand formulier contact met ons op. Dan hebben we een verkennend gesprek om met elkaar te onderzoeken wat wij voor jullie zouden kunnen betekenen.

Ervaringen van cursisten

Lees hier meer ervaringen van cursisten op de onafhankelijke website www.springest.nl

Klik hieronder op de widget van Springest om de ervaringen van (oud) deelnemers te lezen. Ook kunt u hier uw eigen ervaring delen.