Team Sketching – gedeeld begrip door tekenen

Wil je met jouw team een gedeelde taal ontwikkelen voor jullie project? 
Merk je dat er wel dezelfde woorden worden gebruikt, maar er toch een verschil in betekenis is? Gebruik dan de kracht van beeld om met elkaar gedeeld begrip te creëren. Daardoor ontstaat er helderheid in en draagkracht voor de bedoeling van het team. Dit verhoogt de zelfstandigheid en mate van zelfsturing van het team.

Deze tweedaagse training is het vervolg op de training Visuele Meetings. Daarin heb je de basis in tekenvaardigheden gelegd waar Team Sketching mee verder gaat. Je verdiept je tekenvaardigheden en leert een werkvorm toepassen om met de hele groep samen te tekenen op een zodanige manier dat dit bijdraagt tot helderheid over het doel van het team.

Dag 1:

  • Opfrissen en verdiepen van de tekenvaardigheden
  • Het visueel vertalen van complexe onderwerpen en abstracte begrippen
  • Het visualiseren van een verhaal met daarin de drijfveren van ieder teamlid en datgene dat de individuele teamleden met elkaar (ver-)bindt

Dag 2:

  • Aan de slag met  de visuele werkvorm ‘Team Sketching’
  • Het goed leren bepalen van de instructies en de gewenste uitkomst om teams te faciliteren met ‘Team Sketching’
  • Oefenen met het faciliteren van ‘Team Sketching’

Voor wie? Deze training is geschikt voor projectleiders, agile coaches, managers, (beleids-)adviseurs – iedereen die samen met een team een gedeeld begrip wil creëren waardoor de samenwerking verbetert.

Aanpak van de training De training is interactief. Wij passen ervaringsleren toe op al onze trainingen en ook op deze zodat je de volgende dag in staat bent om teams te faciliteren met ‘Team Sketching’. Je leert de principes en structuren achter de werkvormen zodat je deze niet alleen direct in praktijk kan brengen, maar daarna ook verder kan variëren en kan toepassen gecombineerd met je eigen repertoire aan werkvormen.

Locatie De training wordt gegeven op onze trainingslocatie Seats2meet in Utrecht CS.

Kosten
Op deze pagina een overzicht van onze trainingsprijzen.

Data en inschrijven
Via het inschrijfformulier

De trainer is Jefta Bade, ervaren facilitator en trainer in visueel denken. Jefta heeft een visie op en een passie voor teams. Hij heeft zijn eigen bureau Can Do Academy, van waaruit hij teams mee neemt in hun projectstart en hen traint in het toepassen van visueel denken.

Groepsgrootte We werken met een groep van 6 tot maximaal 12 deelnemers. Een relatief kleine groep waarin iedereen de kans krijgt om visueel te faciliteren.

Deelnemers over de training . “Geweldig hoe ik nu in staat ben om groepen te begeleiden tot het creëren van een gezamenlijk beeld”. “Team Sketching draagt echt bij aan betere samenwerking”. “Jefta is bevlogen en heeft een visie op teams en teamontwikkeling. Dat is aanstekelijk en inspirerend”. Meer ervaringen van cursisten

Ervaringen van cursisten

Lees hier meer ervaringen van cursisten op de onafhankelijke website www.springest.nl

Klik hieronder op de widget van Springest om de ervaringen van (oud) deelnemers te lezen. Ook kunt u hier uw eigen ervaring delen.