Flitsende Flipovers II – Snel en goed input van een groep visueel vastleggen

Informatie ophalen uit een groep en live verbeelden

Je begeleidt een brainstorm en al zwetend probeer je alles mee te schrijven wat er gezegd wordt.

Je hebt een lamme hand, verliest het contact met de groep en eindigt met een paar volgekalkte flipovers. Die voor niemand meer te ontcijferen zijn…

Tijdens groepsprocessen wil je dat waardevolle input wordt gehoord. Ook wil je dat de output helder en kernachtig is. Door mee te schrijven en tekenen tijdens een groepsproces kan je dit bereiken. We leren je hoe je dat kunt doen door te luisteren, structureren en verbeelden.

In deze training gaat het om het zichtbaar maken van informatie die tijdens een meeting geoogst wordt. Het gaat niet zozeer om mooie tekeningen, maar om de kern van wat er gezegd wordt vast te leggen. Niet zozeer in de rol van notulist, maar als interactieve begeleider en filteraar van de dingen die gezegd worden.

Dit leer je

Je leert om tijdens een meeting de flipover in te zetten als middel om je informatie op te halen. Ook leer je hoe je van luisteren naar de groep tot een verbeelding op de flipover kan komen. Je oefent met het luisteren en verbeelden tijdens een brainstorm. Ook leer je beter te schrijven en krijg je tips en tricks hoe over hoe je de interactie met de groep kunt sturen met behulp van de flip.

Je leert in deze training NIET hoe je informatie overbrengt op de groep (dat kun je leren in onze training Flitsende Flipovers I).

Voor wie is deze training?

Professionals (managers, consultants, facilitatoren, trainers, procesbegeleiders, programmamanagers, adviseurs) die bij het (bege)leiden van meetings en processen:

  • informatie ophalen uit de groep en dat direct willen vastleggen op een flipover, en nu ontevreden zijn in de uitvoering daarvan
  • die willen laten zien dat de input van deelnemers ‘gehoord’ wordt door het op de flipover vast te leggen in woord en beeld
  • die tips en tricks willen om de de leesbaarheid van hun flipover handschrift in het moment te verbeteren.

Na afloop

Tot een maand na afloop van de training heb je de mogelijkheid om ons (via mail) om feedback en tips te vragen over de flappen die je wilt ontwerpen of gebruiken.

Na afloop van de training ontvang je nog viermaal een wekelijkse e-mail met tips en oefeningen om ervoor te zorgen dat je blijft toepassen wat je geleerd hebt.

Praktische informatie

  • De training gaat door bij minimaal 4 deelnemers, er is plek voor maximaal 8 deelnemers (NB zolang er maatregelen gelden rond ‘social distancing’ houden we de groep kleiner en is er plaats voor maximaal 6 deelnemers)
  • Locatie: Europalaan 2, 3526 KS Utrecht (voldoende gratis parkeerruimte in de omgeving)
  • Inclusief: koffie, thee, lekkers, lunch, werkboek, handout, het Betekenboek van de Betekenaar en een professionele set Neuland flipover markers

Door wie

Deze training en de inschrijving ervan wordt volledig verzorgd door onze partner ‘De Betekenaar’.

Klik hier om je ervoor in te schrijven ➤

De Betekenaar is onze samenwerkingspartner voor Visuele trainingen. Voor een In-company vraag over deze training en andere visuele trainingen neem rechtstreeks contact op met De Betekenaar.

Ervaringen van cursisten

Lees hier meer ervaringen van cursisten op de onafhankelijke website www.springest.nl

Klik hieronder op de widget van Springest om de ervaringen van (oud) deelnemers te lezen. Ook kunt u hier uw eigen ervaring delen.