Flitsende Flipovers I – Voor meer aandacht, focus en impact

“Meer aandacht en groter leereffect met visueel sterke flappen”

Je hebt je sessie goed voorbereid en neemt je deelnemers enthousiast mee in je verhaal. Denk je. Maar je merkt dat deelnemers soms afdwalen en je niet altijd volgen. Je weet dat je meer uit de sessie kan halen en dat een betere visuele ondersteuning je daarbij gaat helpen.

In je voorbereiding kan je al een hoop doen met visueel sterke flipovers. Je kan deelnemers bijvoorbeeld overzicht bieden door een programmaflap te maken. Ook kan je een uitleg die je doet visueel ondersteunen.

In deze training gaat het om het maken van flipovers die structuur bieden aan de groep en jouw verhaal ondersteunen.

Dit leer je

Je leert om tijdens een meeting de flipover in te zetten als middel om je informatie over te brengen.

Ook leer je hoe je voorafgaand aan je meeting al structuur in je flappen kunt aanbrengen. Je oefent met het maken van een flitsende programmaflap en hoe je een flap tijdens je verhaal stap voor stap kunt opbouwen. Ook leer je beter te schrijven en krijg je tips en tricks hoe over hoe je de interactie met de groep kunt sturen met behulp van de flip.

 

Voor wie is deze training?

Professionals (managers, consultants, facilitatoren, trainers, procesbegeleiders, programmamanagers, adviseurs) die bij het (bege)leiden van meetings en processen:

  • de aandacht van de groep willen vasthouden tijdens het overbrengen van hun verhaal en daarin een krachtige visuele ondersteuning willen gebruiken;
  • meer visuele structuur en overzicht willen bieden om hun verhaal beter volgbaar te maken voor de groep;
  • bewuster de flipover willen inzetten als aanvulling of vervanging van de powerpoint/prezi.

Na afloop

Tot een maand na afloop van de training heb je de mogelijkheid om ons (via mail) om feedback en tips te vragen over de flappen die je wilt ontwerpen of gebruiken.

Na afloop van de training ontvang je nog viermaal een wekelijkse e-mail met tips en oefeningen om ervoor te zorgen dat je blijft toepassen wat je geleerd hebt.

Praktische informatie

  • De training gaat door bij minimaal 4 deelnemers, er is plek voor maximaal 8 deelnemers (NB zolang er maatregelen gelden rond ‘social distancing’ houden we de groep kleiner en is er plaats voor maximaal 6 deelnemers)
  • Locatie: Europalaan 2, 3526 KS Utrecht (voldoende gratis parkeerruimte in de omgeving)
  • Inclusief: koffie, thee, lekkers, lunch, werkboek, handout, het Betekenboek van de Betekenaar en een professionele set Neuland flipover markers

Door wie

Deze training en de inschrijving ervan wordt volledig verzorgd door onze partner ‘De Betekenaar’.

Klik hier om je ervoor in te schrijven ➤

De Betekenaar is onze samenwerkingspartner voor Visuele trainingen. Voor een In-company vraag over deze training en andere visuele trainingen neem rechtstreeks contact op met De Betekenaar.

Ervaringen van cursisten

Lees hier meer ervaringen van cursisten op de onafhankelijke website www.springest.nl

Klik hieronder op de widget van Springest om de ervaringen van (oud) deelnemers te lezen. Ook kunt u hier uw eigen ervaring delen.