Docentendag Ondernemersschool

Aanleiding

Het doel van Qredits microfinanciering is om dromen van ondernemers mogelijk te maken. Met de academy helpt Qredits ondernemers onder andere met het opstellen van een ondernemersplan. De groep docenten, gastdocenten en trainers binnen de academy is gegroeid. En dus vindt men het tijd om de groep trainers op het hoofdkantoor uit te nodigen om elkaar beter te leren kennen en kennis met elkaar te delen. De vraag van Qredits aan Hartelijk Gefaciliteerd was: “Kunnen jullie voor de docenten en trainers een inspirerende bijeenkomst organiseren met speciale aandacht voor de visie en waarden van Qredits?”

Aanpak

Tijdens de voorbereiding van deze bijeenkomst hebben we eerst gewerkt aan het creëren van een gezamenlijk beeld van de bijeenkomst. Vervolgens hebben we met een interactief programma de balans gezocht tussen enerzijds de behoefte om vanuit de organisatie de docenten te informeren over bepaalde zaken. En anderzijds een programma dat ruimte biedt aan de docenten en trainers om te ontdekken wat er leeft onder hen. Dit hebben we onderzocht met behulp van diverse interactieve en inspirerende werkvormen. Dit heeft geleid tot het vaststellen van een aantal thema’s. Waarvoor deelnemers vervolgens initiatieven heeft bedacht. Een voorbeeld van een proces waarbij gedeeld eigenaarschap vanzelfsprekend de ruimte kreeg.

Resultaat

Er is een impuls gegeven aan verdere samenwerking binnen de groep docenten en trainers die op diverse locaties in Nederland de Ondernemersschool vertegenwoordigen en elkaar niet of weinig ontmoeten.

Wij hebben echt genoten van deze middag en we zien dat er hier en daar al een samenwerking is ontstaan – super! Kim Beerens, Productmanager Opleidingen Qredits microfinanciering

 

Dank voor de geweldig georganiseerde dag van gister. Gezellig, leerzaam, verbindend en inspirerend zijn wel de woorden die hierbij passen. Docent ondernemersschool.